Hlavní partneři Interligy


BK Nová Paka

Město Nová Paka

Články

Sucharda poslal Sklepy do finále, Divá Bára přes Holín

Sotva jsme se nadáli a známe prvního finalistu. Stal se jím HC Sklepy TEAM Nová Paka, stejně jako v předchozích třech sezonách. V extrémě vyrovnané a super napínavé semifinálové sérii s obhájcem titulu, týmem HC Vapos Jičín, nakonec zvítězil v obou duelech a sérii tak ovládl v poměru 2-0.

I druhý duel muselo rozhodnout prodloužení, které tentokrát přešlo až v penaltový rozstřel. Jeho hrdinou se stal Jarda Sucharda, který proměnil všechny tři samostatné nájezdy a stále drží naději, že podruhé v kariéře zvedne nad hlavu trofej pro vítěze JHL. Poprvé se mu to povedlo v sezoně 2009/10 s týmem Hamex Nová Paka.

O druhém finalistovi se může rozhodnout již zítra, pokud Divá Bára porazí Holín...

A protože utkání v rámci Zimák Play-off 2015 šla rychleji, než bylo vedení soutěže schopno hodnověrně medializovat, pojďme postupně od čtvrtfinálových sérií přiblížit, jaký byl průběh událostí... 

ČTVRTFINÁLOVÉ SÉRIE

Vítězem základní části se stal Vapos Jičín a získal tak privilegium vyhnout se nebezpečnému čtvrtfinále. Ostatních šest postupujících si muselo touto cestou projít. Nakonec se ale ukázalo, že pro týmy na druhém až čtvrtém místě byl postup do semifinále jednodušší, než se čekalo.

Druhý Holín narazil na sedmé Grey Grizzlies Hořice. Tým "šedých medvědů" si jako tradičně věřil, že přes značný bodový rozdíl v konečné tabulce základní části uspěje a obrodí tak lehce zašlou slávu svého klubu. Opravňoval ho k tomu i velmi dobře zvládnutý druhý zápas základní části, kdy zkraje druhé třetiny vedl už 4-1. To ale ztratil a nakonec prohrál 6-8.

První čtvrtfinálový duel začal dominancí gólmanů, kteří nepustili za svá záda nic podstatného. Více v permanenci byl Tomáš Čapek z Grey Grizzlies, na kterém si vylámali zuby i elitní střelci. Ve 29. minutě přeci jen rozvlnil síť Lukáš Hlavatý, kterému se podařilo zakončit únik střelou těsně nad beton a k tyčce. Ještě než se stihlo hodit buly, upozornil brankář Holína Ondra Barkman na "kráter v ledu", který nezván okupoval jeho brankoviště. Všichni se shodli, že je na místě předčasná úprava ledové plochy.

Přestávka neprospěla nikomu, zejména brankářům. Hned po ní totiž začaly padat i góly. Na 2-0 zvýšil Sehnoutek a vzápětí vrátil stav na rozdíl jedné branky Štěpán Šťastný. Ale ještě v pokračující druhé třetině znovu zajistil odskočení Jakub Sehnoutek. A jak se později ukázalo, byl to rozhodující moment celé série. Hned na začátku třetí třetiny spustil Holín gólostroj, který se zastavil až se závěrečnou sirénou. Hattrick dokončil Sehnoutek, podobný počin se během neclých osmi minut podařil i Eriku Bodymu. Holín zvítězil 9-2, čímž přesně zopakoval výsledek z prvního vzájemného klání v sezoně.

Druhý duel byl na programu za dva dny, ale nedošlo k němu. Oficiálním důvodem Grey Grizzlies byl nedostatek hráčů, ale jistě k tomu přispěl i fakt, že podobný tým se stejnou značkou měl během stejného týdne na programu u dva duely finále Novopacké Hobby ligy. Holínu tak k postupu do semifinále stačilo vítězství v prvním utkání.

Celý čtvrtfinálový program odstartovalo dvojutkání Sklepů s Chomuticemi. První duel měl stinné pozadí, které bylo dobře popsáno v Reportu utkání a není třeba se k němu znovu vracet. Chomutice tedy pro zranění gólmana nenastoupily do třetí třetiny a Sklepy šly do druhého utkání po výhře 6-1.

Odvetné utkání bylo mnohem zajímavější, ale přesto mělo dost jednoznačný výsledek. V brance zraněného Kuneše nahradil Štěpán Táborský a Sklepy s ním měly dlouho problémy. První třetina tedy nechala otevřená vrátka dalšímu průběhu, když stav byl pouze 1-0. Jenže třetina druhá vše opět rozhodla. V ní řádilo duo Musil + Sucharda, které s přispěním i svých ostatních spoluhráčů poslalo skóre znovu do stavu 6-1.

Třetí třetina byla ještě zajímavější. Do hry se vrátil "zraněný" Miškář, který vynechal prakticky celý dosavadní duel a i štěstěna se pomalu začínala k Chomuticím obracet čelem. Už ve 42. minutě bylo zásluhou Rosůlka a Blažika sníženo na 6-3. Chvíli na to rozhodčí správně neuznal gól Sklepů, a to z důvodu, že se nerozeběhla časomíra včetně dvouminutového trestu chomutického Pabišky. A aby toho nebylo málo, Miškář hned po skončení Pabiškova trestu snížil na 4-6.

Nápor Chomutic ovšem brzy utnul povedeným sólem Dušan Hejňák a výhru 8-4 ještě v poslední minutě pečetil Augusta. Ani Sklepy se tedy nechytili do čtvrtfinálové pasti a tušili, že jen zázrak by je neposlal do semifinále proti prvnímu Vaposu.

Zázrak mohl mít jméno Gema, ale to jen v případě, že by její hráči zopakovali výkon z loňského Play-off. První duel totiž Gema ztroskotala na výborně chytajícím Kubinovi, ale je nutno dodat, že ani opravdu špatný den tohoto gólmana by je nejspíš neušetřil před jednoznančnou porážkou od Divé Báry 0-8. Divá Bára neukázala ani jeden slabý článek a soupeře přejela. Hattrickem se na tom podílel i Radim Vaníček, ale velmi dobrý výkon předvedl celý mančaft. Ten korunoval svou třetí "nulou" v sezoně (jednu za Zmijozel) Vojta Kubina.

Zázrak v odvetě vyloučili hráči Divé Báry hned na začátku utkání. Skóre ve druhé minutě otevřel Tomáš Kocourek a pak už se jen "sypaly" branky. V sedmé minutě sice zvýšil šance Gemy skórující Nalezinek, ale znatelný nádech Gemy rázně ukončil v 15. minutě Lukáš Karban. Ještě do konce třetiny skórovala Bára 3x a bylo vymalováno. Stav 6-1 byl pro Gemu neřešitelný.

Ukazatel se nakonec zastavil na skóre 10-3. Čyři góly + asistenci si připsal Lukáš Karban, hattrick zaznamenal i Petr Vraštil. Obrovský přínost pro tým nemůžeme odepřít ani Filipu Nalezinkovi, který střílel všechny tři góly Gemy. Divá Bára zvítězila i ve druhém duelu a potvrdila jednoznačnou nadvládu "Velké čtyřky" v Play-off.

SEMIFINÁLOVÉ SÉRIE

Do semifinále se tedy dost snadno dostaly všechny čtyři týmy, které po základní části dělil jediný bod. Osud si pak trošku zlomyslně pohrál s pořadím, které proti sobě v semifinále postavilo velké soupeře.

Za předčasné finále bylů označován souboj Vaposu se Sklepy, který mimochodem znamenal opakování finále předchozího ročníku. A skutečně, souboj nabídl to nejlepší, co jsme letos viděli. Vrcholem pak bylo zejména první utkání, které nabídlo střet nejlepších hráčů z obu kádrů.

Vapos se rychle dostal do vedení 3-0, čímž šokoval nejen soupeře. Sklepy dokázaly stejně rychle odpovědět a ještě do přestávky bylo vyrovnáno. Přetahovaná pokračovala i ve druhé třetině, přibyly tvrdé souboje a z utkání se stal prakticky souboj krajské ligy. Závěrečná perioda přinesla krom další dávky skvělého hokeje i vyrovnání Sklepů ze 4-6 na 6-6 a muselo přijít prodloužení. V něm ujela dvojice hráčů Sklepů. Už to vypadalo, že Červený prováhal nahrávku, ale z už velkého úhlu poslal puk přesně na hokejku Vencla, který opět nezaváhal a vstřelil vítězný gól. Obránci tedy rozhodli o výhře 7-6 v prodloužení a o vedení Sklepů v sérii 1-0.

Očekávaný druhý souboj byl lehce poznamenán termínem, ve kterém se hrál. Sklepy totiž tradičně postrádají ve všední dny některé klíčové hráče. Favoritem na vyrovnání byl tedy Vapos. V brance Sklepů musel chytat teprve patnáctiletý Dominik Brož, protož Standu Věcheta trápily po celou sezonu zdravotní problémy. Vapos se dostal do vedení v 15. minutě, kdy o sobě znovu dal vědět "fantom Play-off" Petr Mizera, kterému tato fáze sezony tradičně svědčí.

Sklepy se bránily, ale po chvíli zjistili, že ani Vapos není schopen hrát hokej z prvního utkání a postupně jim narostla křídla. Ve druhé třetině otočily zásluhou zejména dvou gólů Matěje Chudoby na 3-1 a Vapos se houpal nad propastí. Ani ve třetí třetině nedokázal vyvinout tlak a Sklepy se pomalu blížily do finále. V 57. minutě přišel Dan Mácha, který v situaci "z ničeho" nezaváhal, s nabídkou pomoci a Vapos jí využil. Pouhých 99 sekund před koncem vyrovnal Jiří Matějka. Série byla blízko toho, stát se legendární.

Prodloužení nenabídlo rozuzlení, tak se o to musely postarat nájezdy. V první sérii Vencl neproměnil, Žďárský ano. Vapos vedl 1-0. Pak se prosadil Pepa "pípa" Soviár, Dan Mácha puk do branky nedostal. Na řadu šel Sucharda. Ranou do vinglu proměnil a Petr Mizera musel. Dal ! Role se otočily a Lukáš Žďárský proměnil, čímž dostal pod tlak Suchardu. Ten zopakoval předchozí akci a vyrovnal!! Pátou sérii načal Petr Mizera, který nevyzrál na Dominika Brože. Třetí nájezd v řadě jel Sucharda. Stejný rozjezd, tentokrát backhand a stejný vingl. Sklepy porazily Vapos i ve druhém utkání a šly do finále.

Obrovsky vyrovnaná byla i dvojice Holín - Divá Bára. První duel byl tím lepším. Dominovali brankáři, kteří chytlili i to, co neměli. První gól dostal do branky Jarda Hlavatý, který bůhvíjak překonal Kubinu. Po závaru ve 14. minutě vyrovnal Marek Lukáč. Další branky jsme mohli sledovat až ve třetí třetině. Skvěle chytající brankáři dovolili ještě dvě. V 49. minutě využil jeden uz mnoha závarů před brankou holínský Milan Šobek, který proměnil x-tou dorážku. Holín pak měl více ze hry, ale další gól vstřelit nedokázal. V 55. minutě dostala Bára možnost hrát 1:56 trvající přesilovku 5 na 3. Tu po 28 sekundách proměnil střelou golfem v pokleku Víťa Svoboda.

Prodloužení a pak nájezdy. Nedělní odpoledne na ZS v Jičíně zažilo už druhé prodloužení, protože duel následoval po prvním semifinále Vaposu se Sklepy. Holín dostal v prodloužení šanci, když byl vyloučen Semecký. Přesilovka 4 na 3 ale byla bídná a žádná šance z ní nevzešla. V nájezdech pak dominovali opět brankáři, kteří z celkem 15 nájezdů nedostali gól. Ten šestnáctý proměnil Lukáš Karban, který backhandem zespod orazítkoval břevno. Puk se odrazil do sítě a Bára vedla v sérii 1-0.

Do druhého duelu nastoupil Holín bez Jardy Hlavatáho a Jakuba Sehnoutka, což bylo značně limitující. V 11. minutě prostřelil Jedlička od modré brankáře Barkmana. Zákrok brankáři stížil projíždějící Semecký, o kterého se puk možná lehce otřel, ale teč nikdo nehlásil. Po chvíli vyrovnal Erik Body, který využil mírného zaváhání obrany Divé Báry. V 16. minutě Holín špatně rozehrál v útočné třetině, rychlý protiútok zaváněl offsidem, ale to nemění nic na faktu, že střela Tomáše Kocourka se odrazila od výstroje gólmana a vysokým obloukam zapadla do branky. To byl i vítězný gól. Ještě před přestávkou vypálil z úhlu Semecký a puk skončil v bráně.

Na 4-1 upravil formou clona/dorážka znovu Semecký, to se psal čas 31:50. V čase zbývajícím už žádný gól nepadl, neujalo se ani trestné střílení Lukáše Hlavatého. O konečný stav série 2-0 se lví měrou zasloužil Vojta Kubina, který se dočkal vysněného finále. Stejně jako Sklepy a Divá Bára. Vapos a Holín věděli, že jen na jednoho z nich čeká bronz.

Komentáře   

 
0 #1 buy viagra 2018-12-09 21:32
buy viagra: http://raunitschke.eu/index.php?title=Benutzer:RURGerard2
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Facebook