Hlavní partneři Interligy


BK Nová Paka

Město Nová Paka

Články

Grey Grizzlies slaví třetí titul z Hobby ligy, Křižáci s bronzem

Ještě na začátku února by konečné pořadí Hobby ligy správně tipoval jen málokdo. Play-off je ale především o odhodlání, a to prokázaly týmy, které na špici tabulky během sezony nefigurovaly.

Vůbec nejlépe zvládli konec sezony Grey Grizzlies Hořice, kteří vyhráli všech pět utkání Play-off a slaví svůj historicky 3. titul z Hobby ligy. Spokojeni nakonec mohou být i KM-Group, pro které je druhé místo dosud nejlepším počinem. V duelu dvou nejelpších týmů základní části byli úspěšnější Křižáci, kteří porazili Starou Gardu Lomnice a získali bronz.  

 

Konec sezony byl dosti hektický. Vzhledem ke zkrácení provozu zimního stadionu v Nové Pace, bylo nutné sehrát celou finálovou sérii a utkání o bronz během čtyř dnů. Nakonec byl přidán ještě týden, ale to už vzhledem k odehrání finále ve dvou zápasech nebylo třeba.

Úvodní finálový duel byl na programu ve čtvrtek a oba týmy se k němu postavily opravdu zodpovědně. Z klíčových hráčů chyběl jen Radek Bernard z KM-Group, který využíval dovolenou. Jeho spoluhráči se ale snažili ukázat, že se obejdou i bez něj. 

Skóre bylo otevřeno už po 83 sekundách. Postaral se o to Marek Nečesaný, který využil přesné pobídky Milana Junga. Grizzlies se radovali z vedení jen do poloviny třetiny. Pak se "utrhl" Tomáš Sedláček, který vyrovnal. A jen pár setin sekundy před koncem první části otočil stejný hráč skóre ve prospěch KM-Group. Ve druhé třetině nejprve Honza Karban využil přesilovou hru, čímž vyrovnal, ale po další půlminutě vrátil vedení KM-Group Petr Vít. Už už se blížila přestávka, když Tomáš Sedláček našlápl k další "kličkované" a 10 sekund před sirénou zvýšil na 4-2.

To mohla být pro Grizzlies velká rána, ale nestalo se tak. Další parádní večer zažíval Milan Jung. Ač faulován, dokázal v čase 30:51 vrátit "medvědy" do kontaktu. A to nebylo vše. Za další dvě minuty, při vlastním oslabení, vyslal tentýž hráč Radka Bělinu a ten srovnal stav. Šokovaný tým KM-Group už reagovat ve zbytku třetí třetiny nedokázal, další gól už nepřidali ani Grizzlies. A tak muselo za stavu 4-4 přijít prodloužení.

Hrálo se jen necelé 2 minuty, když znovu faulovaný Milan Jung v pádu dloubnul puk přes beton brankáře a propuknul s celým týmem v extázi. Grey Grizzlies se ujali vedení v sérii.

V pátek pak přišel na řadu duel "smutných semifinalistů". Jak v sezoně neporažení Křižáci, tak Stará Garda Lomnice, si jistě představovali lepší zakončení sezony. Staré Gardě se navíc zcela rozpadla sestava, a tak se, stejně jako v semifinálové odvetě, mohla spolehnout jen na "7 statečných" hráčů do pole. A s tím se jen těžko dalo Křižákům, hrajícím ve 12-ti lidech, konkurovat.

Garda se snažila, ale góly zkraje padaly jen do její sítě. Jan Truneček a dvakrát Jakub Čermák vybudovali pro Křižáky tříbrankový náskok a zdálo se, že je po zápase. Nicméně jiskřičku naděje vybojoval ve 22. minutě Jiří Mašek, který při všech peripetiích Gardy prožíval velmi povedené utkání.

Křižáci však měli průběh utkání pod kontrolou a dalšími dvěma góly stanovili Honzové Satránský a Truneček stav po dvou třetinách už na 5-1. Garda se nevzdávala, Jiří Mašek znovu snížil, ale od poloviny utkání už hrála bez zraněného Přemka Šulce v šesti lidech. A to skutečně nemohlo vést k obratu. A tak nejproduktivnější hráč základní části Jan Truneček mohl ve 44. minutě dokončit hattrick a uzavřít skóre na 6-2 pro Křižáky Vidochov. Ti tak mohli převzít náplast v podobě bronzových medailí.

A konečně sobota. V Jičíně se od 17.00 hrálo finále JHL, které vyhrál Sklepy TEAM, od 19.00 pak mohli Grey Grizzlies tento počin napodobit a taktéž ukončit finálovou sérii už po dvou zápasech. Zabránit jim v tom chtěl i Radek Bernard, který už jedno hořké vyústění, právě v Jičíně, prožil.

Po rychlém přesunu do Nové Paky mohl být spokojený. Skóre otevřel v 7. minutě rychlík Petr Vít, na což ještě reagoval vyrovnáním Radek Bělina. Na druhý gól KM-Group, který vsítil Tomáš Sedláček, však reakce nepřišla, a tak v poměrně opatrném utkání vedl po dvou třetinách KM-Group nad Grey Grizzlies 2-1. A pokud měla série pokračovat, bylo nutné tento duel dotáhnout do vítězného konce. Třeba i po prodloužení.

Třetí třetiny ale KM-Group ve finálové sérii nezvládli. Dvakrát nechali udeřit největší zbraň soupeře. Honza Karban ukázal svou třídu a dvěma góly otočil stav na stranu Grizzlies. Pak už si jeho extrazkušení spoluhráči nebezpečného soupeře pohlídali. Časomíra uplynula a Grey Grizzlies mohli slavit Mistrovský titul z HHLNP 2021/22. Třetí v devítileté historii soutěže, čímž jen potvrdili pozici nejúspěšnějšího týmu.

Hodně se o to zasloužila tato trojice. Skvěle chytající Martin Pour, který si připsal 5 výher z 5 utkání, přičemž udržel i jedno čisté konto a inkasoval pouhých 9 gólů. Na druhé straně hřistě pak Milan Jung (13 bodů) a Radek Bělina (10 bodů) obstarali rozdíl ve skóre. Absolutorium však patří celému týmu, který si titul nepochybně zaslouží.

Celou sezonu pak můžeme považovat za úspěšnou, když bylo oderháno (až na jeden) téměř všech 54 utkání ...

Poslední dny nabídly rychlý sled událostí, o kterých stojí za to si přečíst ... Množství informací ale vyžaduje spoustu času a koliduje s organizací závěrečných fází obou soutěží. Proto budou články dávkovány postupně.

Na co se můžete dál těšit ... ??

Pátek 11.3. - Jak dopadlo druhé Finále JHL? A co souboje o bronz?

Pondělí 14.3. - Poslední duely JHL, kdo získal Challenge Cup?

Středa 16.3. - Závěrečná zpráva o náročné sezoně. 

 

Komentáře   

 
0 #1 Almeda 2023-07-21 00:25
It's hard to come by experienced people about this topic, but you seem like you know what you're talking about!
Thanks
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Facebook