Hlavní partneři Interligy


BK Nová Paka

Město Nová Paka

Články

Vapos válcuje ligu, Holín vybouchl s Gemou

Diametrálně rozlišné pokračování soutěže měli aktéři duelu Vapos - Holín, který před týdnem skončil remízou 1-1, po veskrze vyrovnaném duelu. Zatímco Vapos v nezvykle hubené sestavě a bez trenéra Růžičky, který jak známo udává v kádru obhájce titulu správný směr, přejel Dobrou Vodu jak parní válec, Holín se protrápil až k porážce 5-8 od Gemy.

V obou zápasech najdeme jistou paralelu s názvem 1. třetina utkání. Ta totiž měla v obou utkáních naprosto stejný průběh. První branky utkání - 02:30 a 01:56. Vapos po šestnácti minutách vedl 4-0, Holín po 14 minutách vedl 4-0. Tímto, tedy stejným poměrem i první třetiny skončily. A zde nastal zásadní rozkol. Vapos až zběsilou hrou s vysokým nasazením ždímal soupeře jak citron na kuřecí řízek, hnaný touhou po... Těžko říct, jaké motivy se dají najít. Mě snad napadá hlavní důvod - kanadské body. Dobrá Voda už plivala krev, a to přes výborný výkon brankáře Zuzaňáka, který si v brance musel připadat jak fackovací panák. Utkání skončilo hrozivým skóre 15-0 především přesto, že Vapos nepolevil.

Přejdeme k duelu, který následoval vzápětí. Po první třetině nikdo z přítomných diváků, včetně kádru přítomného Vaposu, nepochyboval o hladkém vítězství Holína. Jenže nasazení ve druhé třetině extrémě upadlo a Gema ucítila šanci. Jenže vstřelit branky se jí nedařilo. K té první pomohl Holín, a to vzdor poučky, že soupeř si sám góly nenastřílí. První zlom nastal ve 40. minutě, kdy řada chyb znamenala snížení dvěma góly na 3-4. Ten třetí přišel v čase 39:51 a každý hokejový poloamatér ví, že tohle se prostě stávat nesmí. Když po přestávce, v čase 42:26 vrátil dvoubrankové vedení Holínu Erik Body, opět to vypadalo, že si Holín dojde pro dva body. Omyl počínaje 52. minutou nastolila Gema, která cítila šanci, hru, na kterou Holín nedokázal reagovat. Snížení, vyrovnání, vyloučení a vítězný gól výborně hrajícího Nalezinka v čase 58:12. Navíc do sítě nevěřícího a rozloženého Holína spadly další dvě branky. To nejde nazvat jinak než totální výbuch. A krásný, téměř až biblický případ, jak jde dvěma způsoby naložit s vyhraným zápasem po 20 minutách. V úctě k oběma "outsiderům" ve středečních duelech, tedy Gemě a Dobré Vodě, musím říci jediné; pokud by se jejich soupeři vyměnili, mohla se radovat namísto Gemy Dobrá Voda. Vždyť podobný duel jako Dobrá Voda, zažila Gema nedávno, když podlehla Vaposu 0-10. Cesty osudu jsou nevyzpytatelné...

Rozjetá Blata? - ukáže duel s Robousy

Po vítězství týmu HC Blata na Čerty s Běchar 9-1, mě hráči Blat v legraci pobízeli, kdy už se objeví na webu čánek o jejich "hvězdné" formě. Jistě, průběžné třetí místo v rámci 2. ligy je historickým úspěchem pro tento mladý klub, stejně jako série tří duelů bez prohry (Žraloci 9-1, Železnice 3-3, Běchary 9-1). O skutečné aktuální síle a formě nás však bude informovat až duel s posílenými Robousy, jehož čtyřicetiminutová dohrávka je naplánovaná na 17. listopadu od 13:00 (tímto jste všichni zváni na Sváteční hokejovou podívanou).

Ve vší úctě k soupeřům bych to shrnul takto - Žraloci: heroický výkon Blat, který vyvrcholil zkraje třetí třetiny gólovou smrští znamenající daleko jednoznačnější výsledek než smotná předvedená hra. Navíc kádr v téměř nejsilnějším možném složení. Železnice: Zaslouženáí remíza, která však přišla až v samém závěru, za tlumených světel. Nechybělo mnoho a radovat z vítězsví se mohla Železnice. Běchary: síla Běchar v letošní sezoně je zatím mizerná, doslova. Blata pojaly duel jako přátelák (po našem srandamač), který skončil zaslouženou výhrou 9-1. Pokud by v brance nezářil Květa Pavlů, mohl být příděl daleko větší.

Nyní pro Blata následuje odveta s Běchary, předpokládám další jednoznančný duel, který poslouží pro trojici Sedláček, Petrgál, Daniel jako snadný podzimní sběr. Nikoliv vína, ale kanadských bodů. Zkrácený duel s Robousy však bude jiná káva, přestože nebude moci nastoupit znovuzrozená star Lukáš Heřmanský. Jenže Robousy před sezonou posílily více než o něho, z původního kádru (bronzového před dvěma lety) jich zbylo jen pět + brankář, zbytek je nový a s přítomnou kvalitou. Až pondělí bude ohledně Blat směrodatný.

Komentáře   

 
0 #1 rosi23 2014-11-14 19:26
Vapos až zběsilou hrou s vysokým nasazením ždímal soupeře jak citron na kuřecí řízek, hnaný touhou po... Těžko říct, jaké motivy se dají najít. Mě snad napadá hlavní důvod - kanadské body.

Kanadské body to určitě nebyly Jendo :lol:
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Facebook