Hlavní partneři Interligy


BK Nová Paka

Město Nová Paka

Články

Hastrmani dovršili "zlatý hattrick"

Tři roky stojí v Jičíně nový Zimní stadion, tři sezony restartované Jičínské hokejové ligy a tři tituly Hastrmanů. Po vítězství ve Skupině "B" v letech 2011/12 a 2012/13, se tomuto týmy podařilo uspět i v mnohem větší konkurenci spojené JHL 2013/14. A nutno dodat, že zaslouženě ...

Ve finále se sešly dva nejsilnější týmy ročníku. Sklepy Team Nová Paka a HC Hastrman/ Vapos. Během sezony spolu sehráli pět utkání a Hastrmani odešli čtyřikrát jako vítěz a jednou skončilo utkání remízou. Žádný jiný tým, který na Sklepy narazil, neměl s tímto soupeřem aktivní bilanci, navíc takto výrazně. Souboje těchto týmu byly ozdobou celé soutěže a nejinak tomu bylo v obou finálových kláních.

Druhé finále mělo dvě hvězdy, schodou okolností ani jedna z nich sezonu v Hastrmanech nezačala. Brankář Ondra Šec se do branky poprvé dostal až po zranění brankáře č. 1 Martina Černého, v 9. kole základní části proti Robousům. Přesto dokázal udržet 4x čisté konto, z toho dvakrát v Play-off. Druhou hvězdou utkání a vlastně nejlepším hráčem Hastrmana v Play-off byl Petr Mizera, který přišel až poslední den přestupního termínu z týmu HC Blata. Ten v utkání vstřelil obě branky a posunul svůj tým k zisku titulu.

K samostnému utkání. To nabídlo opět hokej na vysoké úrovni, tentokrát ještě opatrnější směrem k obranné hře. Oba týmy měly za zády výborné brankáře, kteří měli i důležitou dávku štěstí a "neumění" protihráčů. Více než polovina utkání se hrála za skóre 0-0 a velmi dobří rozhodčí nemuseli pískat mnoho faulů. První branku utkání vstřelil až ve 37. minutě Petr Mizera, kterému při nevinně vypadající akci přihrál Martin Petrgál. Ač do konce utkání chybělo ještě více než 23 minut, většina diváků tušila, že tato branka by mohla být rozhodující. A nemýlili se. Sklepy se sice pokusili ve třetí třetině o zvýšení tlaku, ale bezchybná obrana Hastrmanů s brankářem na kapitánském můstku žádné drama nepřipustila.

V 50. minutě se puk potuloval v brankovišti někde okolo betonů brankáře Věcheta a důrazný Petr Mizera přispěchal s tvrdou dorážkou, která dostala puk podruhé za brankovou čáru. Od této chvíle už nebylo o vítězi pochyb. Útok Sklepů se k žádné větší šanci tentokrát nepropracoval a pro někoho nečekaně měla série konec už v pátek ve čtvrt na deset.

Hastrmani převzali zlaté meadile, na obhájce zlata loňské hlavní soutěže zbylo tentokrát jen stříbro.

Od 17:00 v sobotu se hraje ještě utkání o bronz mezi Holínem a Chomuticemi, které zakončí letošní sezonu. Sezonu, které neměla lehký začátek a musela si projít revolučními změnami v herním systému. Ten byl mnohými zprvu odsuzován, nakonec však téměř 100% převládaly kladné ohlasy. Stejně tak jsem si jist, že systém připravovaný na sezonu příští, který má také poměrně dost odpůrců, bude minimálně stejně, ale spíše ještě více, oceněn. A stejně jako byla letošní sezona lepší než-li minulá, bude ta příští ještě lepší než-li tato. 

 

Komentáře   

 
0 #1 Dotaz 2014-04-04 13:59
Docela ostuda nemít zde fotku mistrů takovou dobu po finale.
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Facebook