Hlavní partneři Interligy


BK Nová Paka

Město Nová Paka

Články

V letošní sezoně pouze jedna soutěž

Po delších peripetiích s vyjednáváním s týmy, se konečně podařilo nalézt schodu. Pokud ještě nejste informováni, systém soutěže, který zde fungoval po desetiletí, čili dvě lehce provázané soutěže různých výkonostních kategorií, musel skončit kvůli nedostatku zájmu týmů hrát vyšší skupinu. "Velký třesk" odstartovalo odhlášení nováčka od vedoucího, jakéhosi tajemného pana Vrby. Zbylé týmy "A-skupiny" pak odsouhlasili, že soutěž bude probíhat v pěti, ale proti byli Grey Grizzlies, takže nezbývá jiné řešení než soutěže sloučit. 

Jelikož spousty hráčů (a brankářů) nastupovalo v obou skupinách, což nyní už není možné, znamená sloučení pro mnoho týmů existenční problémy. Již nyní je jisté, že sloučení nepřežil HC Zimák Jičín. Tým s dlouhou tradicí i na úrovni krajských soutěží, kde působil ještě pod názvem HC Krocani Nový Dvůr, a který například soutěž v sezoně 2011/12 vyhrál. Další týmy svou budoucnost, doufejme intenzivně, řeší. 

 Vedení proto bylo donuceno přijít s novým systémem. Na schůzi ve čtvrtek 26.9. byl představen a schválen. Týmy byly nasazeny do devíti dvoučlenných košů (poslední měl členy tři) podle loňského umístění a nalosovány do dvou výkonostně stejných skupin po 10 a 9 členech. V rámci této skupiny se utká každý s každým jedenkrát. Nejlepší tři z každé skupiny postoupí do druhé části do Skupiny 2A, kde se mezi sebou utkají každý s každým dvakrát. Do skupiny 2B postoupí týmy ze 4.-6. míst, a hrát budou obdobně. Do skupiny 2C postoupí (nebo spíše sestoupí) týmy na 7.-10. (7.-9.) místě. poslední skupina tak bude mít 7 členů a pro každý tým o dvě utkání více než ve vyšších dvou skupinách. 

Nejlepší dva týmy ze skupiny 2A postoupí přímo do čtvrtfinále (hraného na 2 utkání), týmy z pozic 2A 3.-6., 2B 1.-6. a 2C 1.-2. musejí projít jednokolovým osmifinále. Zbylých pět v soutěži končí. Semifinále a finále se pak bude hrát na 2 vítězná klaní, duel o bronz tradičně na 1 zápas.

Z dalších závěrů schůze:
•  soutěže se nebudou moci účastnit registrovaní hráči, vyjma brankářů do úrovně krajských soutěží
•  na postu brankáře bude existovat hned 5 automatických výjimek (kvůli udájnému nedostatku brankářů) a další výjimky budou moci být uděleny po schválení oprávněnosti žádosti
•  týmy do prvního utkání předloží aktualizované elektronické soupisky, které budou obsahovat aktuální fotografie hráčů - tyto pak budou uveřejněny na oficiálním webu
•  přestupovat a doplňovat na soupisku se smí do konce základní části, tj. přibližně do 30. listopadu (± 10 dní)
•  hrát se začně 5. října, kdy jsou na programu tři utkání

•  ROZLOSOVÁNÍ  -  SKUPINA A  -  HOLÍN, DIVÁ BÁRA, ŽELEZNICE, GEMA (Ronal), KOPIDLNO, DOBRÁ VODA, LIBÁŇ, ZMIJOZEL, BLATA, HC SVIJANY (nováček)
                          -  SKUPINA B  -  SKLEPY TEAM, GREY GRIZZLIES, HASTRMANI, ROBOUSY, SPIRIT, PĚNČÍN/DALIMĚŘICE, CHOMUTICE, LUŽANY, BĚCHARY

Komentáře   

 
-1 #1 hc 2013-10-07 22:52
Strasna blbost. Sem zvedavej koho to bude bavit aby si tech par dobrejch tymu honilo triko na zbytku. Proc ste nedali Hastrnany a jeste jeden tym nahoru a tam si mohli hrat. Tohle je neskutecka blbost borecci budou davat kazdemu 15 fiku a ostatni se vam na to vyse....
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Facebook