Hlavní partneři Interligy


BK Nová Paka

Město Nová Paka

Články

Ve finále Skupiny "B" jsou Železnice a Hastrmani

Už v pátek se uskuteční oba závěrečné zápasy letošního ročníku Skupiny "B". Nejprve se od 16.30 uskuteční souboj o třetí místo mezi týmy HC Ronal Jičín a HC Robousy, od 19.00 je na programu finále mezi SHC Železnice a týmem HC Hastrman-Vapos. 

Nejpřekvapivějším účastníkem jsou Robousy, které nejprve v předkole vyřadily Pěnčín, aby posléze vyřadily ve čtvrtfinále Spirit. Ostatní tři účastníci jsou naopak největšími favority letošního, ještě více však loňského ročníku, ve kterém Ronal i Železnice propadli, Hastrman se radoval z vítězství. Letos i první dva spravili chuť a dlouho to vypadalo, že ve finále nebude chybět ani Ronal, ale těsné semifinálové vedení v samém závěru ztratil a z postupu se po dlouhých samostatných nájezdech radovali obhájci - Hastrmani.

Cesta obou soupeřů do finále

Poměrně zajímavé a nepřehlédnutelně rozdílné cesty do finále zaznamenali oba finalisti. Začněme od začátku; Hastrmani jako neohrozitelný vítěz minulého ročníku zaujali roli jasného favorita na titul i v letošním ročníku. Kaňkou byl odchod tří důležitých opor - Tomáš Sedláček a Jan Daniel zamířili před sezonou do Blat, Jan Mácha byl kvůli změně pravidel (snížení kvóty "V - háčů" z 5 na 3) donucen odejít v rozjeté sezoně do Kopidlna. Vliv nebyl znatelný a Hastrmani neporaženi zvládli základní část se ztrátou pouhých dvou bodů.

Železnice si základní část spíše protpěla, a poté, co prohrála s Kopidlnem, Robousy a Libání, byla hluboko pod hranicí postupové sedmičky. Zlom nastal až v utkání s Dobrou Vodou, kterou porazila v poměru 9-1. Poté si postup se štěstím pohlídala, ale rozhodla o něm až ve 13. kole a narozdíl od Hastrmanů byla dost ráda za nově zavedené rušení získaných bodů po základní části.

Hastrmani byli rušením bodů frustrovaní a to se projevilo v nadstavbě. Zatímco Železnice ji s přehledem a ziskem 8 bodů z 12 možných, Hastrmani se jí dosova protrápili a po prohře s Libání skončili až na pátém místě, což je postavilo znovu proti Libáni a obecně proti těžším soupeřům než Železnici.

I play-off prošla Železnice ve velkém stylu, i když neměla tak těžké soupeře jako Hastrmani. S Chomuticemi (postoupili z 10. místa) už prohrávali 0-2, ale díky 6 bodům Lukáše Karbana otočili na konečných 6-2. V semifinále je čekali překvapivě Robousy, které vyřadily Spirit a ani ty nebyly pro SHC těžkým soupeřem. Po dalších 7 bodech Lukáše Karbana a jasnému vítězství 8-1, si v poklidu dokráčeli do finále. 

Hastrošům "los" rozhodně nepřál a postavil jim do cesty nepříjemnou Libáň. Utkání bylo nahoru-dolů, ale Vapos o branku zvítězil a do semifinále šel po hodně dlouhé době jako outsider, a to proti Ronalu. Opět velmi pohledný a kvalitní duel skončil po základní části nerozhodně, i když Hastrmani museli srovnávat v samém závěru. Nájezdy dokráčely až do 6. série, kde je rozhodl svým druhým gólem Lukáš Žďárský. Přes různá zákoutí a kompikace je obsazení letošního finále rozhodně zasloužené a vítězství se snad dočká ten nejlepší tým letošního ročníku.

Komentáře   

 
0 #1 Josef Hlaváček 2013-03-23 21:05
Foto finále A+B odesláno Honzovi Hureiovi k umístění na stránky.
Více foto na kontakt
Citovat
 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Facebook